Juledagene giver travlhed hos ejendomsmæglerne

0
853

Man kunne godt fristes til at tro, at juledagene var en tid, hvor der var stille hos ejendomsmæglerne og hvor de holdt fri. Man kunne også fristes til at tro, at det ikke lige var nu, der blev købt huse, det er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Kigger man på de danske ejendomsmægleres hjemmesider, kan man nemlig se, at der nogle mæglere, der har rigtig mange åbent hus i disse dage – og det er faktisk ikke så underligt.

Ferieperioder er nemlig her, hvor vi har tid til at kigge på huse, og typisk træffer vi faktisk hurtigere beslutninger, når vi er i “ferie-mode”. I hverdagen oplever mange ejendomsmæglere, at potentielle købere er ude og kigge på hus i weekenden, men at hverdagen så melder sig med arbejde, aflevering af børn osv dagen efter. Det betyder, at de måske lidt glemmer de hus de har været ude og kigge på, og ikke gør mere ved det.

Når det er ferie, har man god tid til at overveje, hvilket faktisk betyder, at der er mange, som reagerer hurtigere, hvis de har ferie, end hvis de går på arbejde. Det betyder altså også, at de hurtigere beslutter sig for om huset er noget.

Der er derfor også nogle boligadvokater og ejendomsmæglere, der oplever en del travlhed i disse dage, da der netop er så mange, der har fri, som det er tilfældet. De mæglere og advokater der rent faktisk har åbent oplever derfor også travlhed mange af dem.

Der er naturligvis også mange, der vælger at gå i den anden retning og holde lukket. Historisk set sælges der da generelt også væsentlig færre huse i denne periode, end der gør resten af året. Så selvom nogle altså gerne vil ud og se huse, så venter de fleste alligevel trods alt til det nye år.