Ingefær og gurkemeje – populære krydderier

0
1468

Der findes trends på alle områder – mode, interiør, design – og ja, endda også krydderier. Gurkemeje og ingefær er i den grad to krydderier, som i den grad hitter lige for tiden. Men hvorfor lige præcis disse to krydderier? Hvad gør de godt for, og hvorledes kan de anvendes? Læs med herunder og bliv inspireret.

Gurkemeje
Gurkemeje har en vidunderlig gul farve, som er meget iøjefaldende. Det er en rod, som udseendemæssigt minder meget om det anden populære krydderi, ingefær. Krydderiet anvendes ofte i karryretter, som giver en skøn smag og afrundet smag.

Har du hørt om gurkemeje kosttilskud? Det kan fås både som pulver, tabletter og kapsler, hvorigennem du kan få de mange rige næringsstoffer. Husk at gurkemeje kosttilskud udelukkende skal ses som et supplement til den sunde og varieret kost.

Gurkemeje kosttilskud kan give en række positive effekter for din krop, som fx kan give dig en sund hud. Desuden er den også velkendt for dens antiinflammatoriske egenskaber, som vil sige at den kan være medvirkende til at hæmme betændelsestilstande i led og muskler.

Ingefær

Ingefærshots er stormet frem, og mange danskere starter deres dag ud med sådan en lille drik. Men faktisk har krydderiet været ufattelig populær i tusindvis af år. Før i tiden blev det brugt til en række forskellige tilstande såsom forkølelse, fordøjelsesproblemer og meget mere.

Ingefær kan anvendes på et væld af forskellige måder. Den har en forholdsvis stærk smag, som især er velegnet til krydrede retter.

  • En skøn wokret med kylling, grønsager og varme krydderier herunder ingefær.

  • Smagfulde drinks med ingefær. Bland is, hyldeblomstsaft, gin og ingefær, som giver en frisk smag.

  • Smoothies. Start morgenen ud med en masse skønne grøntsager og frisket op med et touch af ingefær.

Hvis du ikke er særlig vild med ingefær, så kan det også købes som kosttilskud – fx i form af kapsler og tabletter.