Husker du algebehandlingen?

0
63

Som husejer ved du, at der følger mange opgaver og pligter med rollen. Du har ansvaret for dit hjems stand, og det er dig, der står for at vedligeholde den. Det kan du blandt andet gøre med en algebehandling; det kan bruges på mange overflader udenfor, som kan være blevet ramt af alger, så de ser så godt som nye ud igen.

Hvorfor skal man gå op i algerens?

Alger er som sådan ikke skadelige for hverken dig eller den overflade, de gror på, så hvorfor skal de fjernes? Det er typisk fordi, at algerne påvirker overfladens udseende meget. Alger kan både optræde som hvide pletter eller grønne plamager, og det er noget, der hurtigt får den ramte overflade til at se slidt ud. Det er jo generelt træls at se på, men det er især et problem, hvis man skal have huset solgt; ingen købere kan lide et hus, hvor flere udendørs overflader ser gamle og slidte ud. Men det kan som sagt hurtigt fikses med en algerens, som kun skal gøres en eller to gange om året.

Hvilke overflader skal renses?

Hvilke overflader er det egentlig, der skal renses? Alger vokser gerne i fugtige områder, og med den mængde regn, vi får i Danmark, er det jo ikke mærkeligt, at du kan finde alger i de fleste haver. Det kan gælde murer, tage og fliser, men også andre overflader udenfor. Hvis du er uheldig, kan alger gøre fliserne glatte, så du kan risikere at glide, og det skal man selvfølgelig undgå.

Pas på dit hjem

Det er heldigvis nemt at få en algebehandling. Det kan du for eksempel få Glad Rens til, som går op i at have en miljørigtig algerens, der ikke skader jorden eller de andre planter i din have. På den måde kan du sikkert og effektivt få en algefri have!