Hop med på tendensen og køb en elbil

0
581

Det går rigtig godt for salget af elbiler. Mens resten af bilmarkedet har været hårdt ramt af coronakrisen, er salget af elbiler tæt på fordoblet i 2020.

Elbiler og hybridbiler populære

El- og hybridbiler er nu nået op på 11,7 pct. af det samlede salg til danske husholdninger i 2020. I de første seks måneder af 2019 var andelen kun på 4,5 pct. Elbilerne rider på en bølge, hvor den almindelige danske forbruger for alvor har fået øjnene op for fordelene ved de elektriske biler. Vil du med på bølgen, så læs med her.

Elbilen er det grønne og det sjove valg

Elbiler har ingen direkte CO2-udslip til nærmiljøet, støjer ikke og er billige i drift og reparationer. Samtidig er det sjovt at køre elbil, grundet den hurtige acceleration. Ja, der er mange fordele ved en elbil. Og for de mange danskere, der primært bruger bilen til korte ture, er elbilen et oplagt valg. Mere end 90 procent af alle ture i personbiler er relativt korte, hvilket slider meget på de almindelige brændstofdrevne biler.

Lad bilen op derhjemme for fuld fleksibilitet

For den almene dansker er springet til elbil eller hybridbil dog stadig stort. Og det bunder ofte i en antagelse om, at det er svært og besværligt at få køreturene til at passe med opladningen. Det er klart, at du skal undersøge udbuddet af ladestationer i nærheden af din dagligdags kørsel og vælge størrelse af batteriet ud fra dit behov. Langt de fleste vælger at installere en ladeboks hjemme, så elbilen lader op natten over. Ladestanderen kobles på den strøm, som din husstand i forvejen har en el-aftale med. Anskaffelsen af en ladestation er forholdsvis lav i forhold til den store frihed, der følger med at kunne lade derhjemme. En ladestation til elbil koster mellem 5-10.000 kr. afhængig af type og model. Du kan her se udvalget hos Elvvs.dk.