Hold fest i din egen have

0
474

Der er efterhånden flere og flere, som vælger at holde en fest i deres egen have. Og der kan være mange gode grunde til at vælge denne fremgang, da havefesterne tilbyder en masse godt.

Set fra et økonomisk perspektiv er det ofte lidt billigere at selv stå for at leje et telt og stable festen på benene. Men betyder billigere så også dårligere? Nej, på ingen måde! Faktisk kan det være helt befriende med en fest i baghaven. Det kan det, fordi det ofte bliver en mere uformel fest, hvor atmosfæren er mere løssluppen i fraværet af de stringente rammer. Folk sænker ganske enkelt nemmere deres parader og nyder dagen på en helt afslappet facon. Men hvad skal der til, før man kan holde en sådan fest? Vi guider dig.

Lej et festtelt

Det giver sig selv, at du må leje et festtelt, hvis du skal holde fest i haven – medmindre du er så modig, at du ikke tror, det danske vejr vil byde på andet end solskin og vindstille forhold.

Vi har talt med en ekspert inden for teltudlejning i Nordsjælland, der forklarer, at der findes mange udbydere, men at man bør undersøge muligheden for en totalpakke. Med det menes der, at man kan få en samlet løsning, der både inkluderer teltet, et gulv, borde og stole samt evt. en varmeblæser.

Pakkeløsningen er ideel, fordi man får alt relevant tilbehør og kun har med en leverandør at gøre. Ofte kan man endda få en mere fordelagtig pris, hvis man vælger pakken.

Sørg for mad og drikke

Nok er en havefest uformel. Men der er sjældent tale om et grill-selv-arrangement. Du skal med andre ord sørge for at der er noget at spise og drikke.

Det kan du gøre på mange måder. Enten ved at kontakte et cateringbureau eller ved at f.eks. få en slagter ud og grille en pattegris.

Drikkevarerne kan holdes kolde ved at komme is i nogle store baljer og fylde dem med øl og vand. Det gør det let for gæsterne at hente selv, så snart de mangler.