Er du afhængig af alkohol?

0
30

I Danmark er meget af vores sociale sammenhold forbundet med alkohol. Blandt andet derfor er det også meget svært at stoppe igen, hvis du er blevet afhængig af alkohol. Du vil ganske enkelt støde på alkoholen igen og igen, når du skal deltage i sociale sammenkomster. Blandt andet fester, middage, jubilæer og så videre. Hvis du gerne vil stoppe din afhængighed af alkohol, har du derfor brug for professionel hjælp. AMisbrugsbehandling kan hjælpe dig af med din alkoholafhængighed. 

Sådan ved du, om du er afhængig af alkohol

Hos WHO, der er en global sundhedsorganisation, har de udformet seks tegn, der viser, at du er afhængig af alkohol. Det er blandt andet også disse tegn, som AMisbrugsbehandling bruger til at vurdere, om du er afhængig af alkohol.

  • Du vil opleve et behov for at drikke. Behovet kan både være fysisk eller psykisk.
  • Når du drikker, har du svært ved at stoppe igen. Du vil også opleve vanskeligheder med at nedsætte dit forbrug.
  • Du vil opleve abstinenssymptomer. Du vil også opleve, at du kan få symptomerne væk igen ved at drikke.
  • Du vil opleve, at dit forbrug af alkohol bliver ved med at stige. I forlængelse heraf vil du også opleve, at du kan tåle mere og mere alkohol. Der skal gradvist mere alkohol til, før du føler dig påvirket.
  • Du prioriterer at finde tid til at drikke alkohol. 
  • Du vil blive ved med at drikke, selvom du ved, at dit forbrug skader dig selv og/eller menneskerne tæt på dig.

140.000 danskere er afhængige af alkohol

Hvis du er afhængig af alkohol, kan du let føle dig ensom og isoleret. Men du skal vide, at du er langt fra alene. Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er cirka 140.000 danskere, der er afhængige af alkohol. Det kan være hvem som helst, der oplever alkoholproblemer. Også den velhavende direktør med den pæne familie. Derfor har du intet at skamme dig over. Men det er en skam ikke at få den nødvendige hjælp, så du kan få dit liv igen.

Lad AMisbrugsbehandling hjælpe dig af med din alkoholafhængighed

Hvis du gerne vil have dit misbrug til at slutte, kræver det professionel hjælp. Et af de bedste steder at blive behandlet, er hos AMisbrugsbehandling. Her er alle behandlerne selv tidligere alkoholikere. Derfor ved de også, hvad du gør igennem. Derudover foregår behandlingen ambulant. Det betyder, at du ikke skal indlægges eller rejse bort. 

Du kan tværtimod blive behandlet, mens du er hjemme i dine trygge og vante områder. Derfor kræver behandlingen heller ikke, at du siger farvel til din familie og dit job. Du kan pleje begge dele, men du bliver behandlet for din alkoholafhængighed. 

Derfor har du brug for professionel hjælp

Når du beslutter dig for at stoppe med at drikke, skal du i gang med et stort arbejde. Du skal finde ud af, hvorfor du startede med at drikke. Du skal også finde ud af, hvad alkoholen gør for dig. Ligesådan skal du også finde ud af, hvad du skal gøre, hvis du igen får lyst til at drikke. Derfor får du også brug for professionel hjælp hos eksempelvis AMisbrugsbehandling.