Derfor er din belysning vigtig

0
185

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke helt lige meget hvilken belysning man har i sit hjem. Det påvirker os faktisk utrolig meget, hvilket lys vi har i hjemmet. Et meget kraftigt lys kan for eksempel vække hjernen, hvilket ikke er optimalt om aftenen, hvor man gerne vil til at falde til ro igen.

Læs med i denne artikel for at danne dig et billede af, hvilke forskellige muligheder du har, når det gælder belysning.

En lysdæmper

Det kan være meget praktisk at anskaffe sig en led lysdæmper, så man selv har mulighed for at indstille belysningen i sit hjem. Dette er en utrolig smart teknologi, som kan have positive konsekvenser for dit helbred.

Din hjerne har det som om som sagt bedst med at have meget lidt belysning eller dæmpet belysning om aftenen. På den måde er det nemmere for hjernen at slå fra og falde til ro, når du lægger hovedet ned mod puden.

Hvis du går rundt i et meget kraftigt lys, så er det ikke til at falde i søvn. Og i så fald kan du godt ligge og føle dig er lysvågen i flere timer, inden du endelig falder hen.

Med en lysdæmper kan du også for eksempel dæmpe lyset ude i gangen. Dette er meget praktisk, hvis du har en vane med at vågne midt om natten og skal ud på toilettet. Med et meget dæmpet lys kan du stadigvæk finde vej ud til toilettet. Og du er ikke tvunget til at tænde et meget kraftigt lys, som skære dig direkte ind i øjnene midt om natten.

En glødepære

Du kan som alternativ også vælge at anskaffe dig nogle gode glødepærer. Med glødepærer får du et meget blidt lys inde i din bolig. Det er igen meget godt for øjnene og sindet.

Det er samtidig meget hyggeligere at sidde i et rum, hvor der er en glødepære i lampen. Hvis du har nogle meget kraftige lys, så kan det give en meget industriel følelse i rummet. Og det er ikke ligefrem den følelse du gerne vil have, når du sidder og prøver at hygge inde i stuen.

Prioriter i stedet for at få fat i nogle gode glødepærer. Disse koster som regel en lille smule mere, men det kan være en god ide at anskaffe sig. Dit fremtidige jeg vil formentlig glæde sig over dem.