Derfor er biotin vigtigt for din hårvækst

0
581

Hvis man kæmper med, at man taber hår, vil man sandsynligvis gerne gøre noget ved det. Det kan man gøre på mange måder. Det vigtigste er dog, at du hjælper dit hår med at få de bedste vækstbetingelser.

For at sikre dette, skal du sikre, at håret får nok biotin (også kaldt B7-vitamin). Det hjælper nemlig din krop med at optage næringsstoffer fra din mad. Derfor er det afgørende, at du får tilstrækkeligt biotin, hvis din hud og dit hår ser smukt og sundt ud.

Biotin er også kendt som ’hårets vitamin’, da det er meget effektivt i forbindelse med at øge hårvæksten. Vil du gerne styrke hud og hår, er det derfor et vitamin, du skal holde særligt holde øje med. Du skal nemlig være sikker på, at du får nok af det.

I og med, at det hjælper kroppen med at få energi og næringsstoffer fra den mad, vi spiser, er det også med til at sikre, at hår og hud får den rette næring. Derfor er biotin til håret selvfølgelig også vigtigt at have styr på, hvis du vil modarbejde dit hårtab.

Biotin findes i mange fødevarer

Biotin findes naturligt i flere forskellige fødevarer. Det er dog ikke sikkert, at du får nok gennem din kost. Oplever du, at dit hår ser usundt ud, eller du begynder at tabe det, er det oplagt, at du tager mere biotin.

Her bør det dog nævnes, at det er de færreste, der ikke får nok biotin gennem deres kost. Det betyder dog ikke, at du ikke får gavn af at få mere biotin. Flere studier har nemlig vist, at et øget indtag af biotin kan vise sig at have en yderst gavnlig effekt på dit hårs sundhed.

Er du i tvivl om den rette dosis, er det blot at prøve sig lidt frem. I de fleste tilfælde er det optimale indtag dog på lige omkring 5.000 mcg. Det er et vandopløseligt vitamin, som ikke er farligt – heller ikke i meget høje koncentrationer. Derfor er der heller ikke et anbefalet maksimalt indtag af biotin fra Fødevarestyrelsen.

Det er dog vigtigt at understrege, at du ikke kan forvente, at biotin vil få dit hår til at vokse og se sundt ud fra den ene dag til den anden. Beslutter du dig for at forsøge dig frem med biotin, er det derfor vigtigt, at du ikke tror, at det giver resultater fra den ene dag til den anden.