6 Tips: Sådan finder du et ledigt kollegieværelse

0
347

Hvordan finder du et ledigt kollegieværelse? Der er flere muligheder for den kommende førsteårsstuderende. At søge efter et ledigt kollegieværelse er lettere sagt end gjort. Der er så mange faktorer at tage hensyn til, og processen kan være ganske overvældende, men det er faktisk ikke så svært igen. Find et ledigt kollegie i Svendborg, Næstved, København – Ja, wherever – processen er stort set den samme, uanset hvor du søger.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå nogle af de bedste måder at finde et ledigt kollegieværelse på, så du kan få det hele på plads, inden skolestart.

Tip 1 – Kontakt dit uddannelsessted

Det første skridt er at kontakte skolens boligafdeling for at få hjælp. De vil have stor erfaring indsigt, i forhold til at finde ledige kollegieværelser, og de burde kunne pege dig i den rigtige retning, eller direkte anvise dig til et ledigt værelse.

Tip 2 – Søg efter ledige værelser

Det næste skridt er at søge online. Der er flere websteder, der viser ledige kollegieværelser, men du skal være klar over at du måske må gå på kompromis med krav som, enkeltværelse, eget badeværelse og køkken. Nogle kollegier har disse faciliteter, men det er langtfra alle.

Tip 3 – Benyt dig af dit netværk

Du kan også prøve spørge rundt. Hvis du har venner eller familie, der enten studerer i samme område, eller kender nogen der gør, kan de måske pege dig i retning af et ledigt kollegieværelse.

Tip 4 – Sæt en seddel på kollegiets opslagstavle

En anden måde at finde ledige værelser på er ved at sætte en opslagstavle op på kollegiets opslagstavle. På denne måde ser de eksisterende studerende den, og hvem ved, måske er der nogen der er ved at flytte ud, eller står og mangler en roomie.

Tip 5 – Vær kreativ

Det sidste, du kan gøre, er at være lidt mere kreativ. Der er måske ikke nogen ledige værelser på dit valgte kollegie, så hvorfor ikke tænke alternativt eller kreativt? Lav en video, skriv en sang, eller lav et teaterstykke. At du er istand til at tænke kreativt, kan være netop det, der løser din boligsituation.

Tip 6 – Vær realistisk

Du bliver også nødt til at være klar, over at der muligvis bare ikke er nogen ledige værelser. Derfor anbefaler vi dig at have en Plan B. Det kan være at du søger en lejlighed på egen hånd, eller sammen med andre. Det kan være en fordel for flere studerende at bo sammen, og på den måde have råd til noget lidt mere lækkert, end et standard kollegieværelse. Hvis du kan finde 2-3 medstuderende, som er klar på at flytte i lejlighed sammen, kan i finde noget rigtigt lækkert, forholdsvis billigt.