5 ting, du skal huske på, før du finder en barnepige

0
114

Du kender måske situationen: Du er blevet kaldt til et vigtigt møde på arbejdet, men du har ikke nogen til at passe dine børn? Det bedste ville selvfølgelig være hvis deres bedsteforældre kunne komme og passe dem, men det er ikke der har dem tæt på, så det kan lade sig gøre. Her kommer en barnepige ind i billedet.
Det kan være grænseoverskridende at skulle finde en barnepige, og stressende, når du ikke er sikker på, hvordan du skal finde en barnepige.

Hvad skal jeg overveje inden jeg ansætter en barnepige?

Det første du skal gøre, før du ansætter nogen, er afklare dit budget. Du bør også finde en person der bor i nogenlunde afstand til dig, så du ikke skal til at betale for transport frem og tilbage. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Når du leder efter en barnepige, er der en del ting, du bør overveje. Har de erfaring og/eller referencer? Er de gode til at håndtere børn? ET CV og en samtale, kan være for lidt at bygge en ansættelse på, og det er derfor en god ide at benytte dig af et bureau eller en internetportal. Når det kommer til internetportaler, så er findbarnepige.dk er kig værd. De har et stort netværk, og bedømmer deres barnepiger ud fra feedback fra forældre.

Vores børn er det mest værdifulde vi har, og det er ikke let at lade fremmede passe på dem. Det kan derfor være en fordel at finde en barnepige, allerede inden man har brug for dem. Det giver børnene, og dig selv, mulighed for at lære dem at kende på forhånd, og på den måde skabe en relation, der vil give tillid til barnepigen, fra bøde børn og forældre.

5 ting at huske på, inden du finder en barnepige:

1) Er vedkommende god til at håndtere børn?

2) Har personen erfaring eller referencer de kan vise?

3) Har vedkommende taget et kursus i førstehjælp?

4) Kan personen håndtere stressfulde situationer?

5) Stol på dit instinkt

Det sidste punkt er det vigtigste. Forældre kender deres børn bedst, og udvikler på mange måder en sjette sans, når det kommer til deres børns velbefindende. Der er det vigtigt at du stoler på dit instinkt og din mavefornemmelse, når du skal hyre en barnepige. Det vil være en god ide at arrangere et eller flere møder, inden barnepigen skal passe børnene. På den måde kan de lære hinanden på forhånd, og du får samtidig mulighed for at observere dem sammen med børnene, og se hvordan de reagerer på hinanden.

*Husk: De fem punkter er kun nogle af de overvejelser du bør gøre dig, inden du hyrer en barnepige. Du skal også overveje deres erfaringsniveau, med forskellige aldersgrupper, men også hvis det drejer sig om pasning er mere end et barn.