5 gode grunde til at drikke kaffe

0
385

Kaffe er uden tvivl en nationaldrik i Danmark. 70 procent af os drikker kaffe dagligt, og vi drikker faktisk i gennemsnit 160 liter kaffe om året.

Kaffe gør dig yngre

Vi ved alle sammen at rygning, fedt og sodavand er usundt og bidrager til at fremskynde kropsaldringen med 2 til 6 år. Kaffe derimod bidrager faktisk til at gøre dig biologisk yngre, faktisk fra 1½ til 5½ år. Kaffe indeholder nemlig antioxidanter, som er meget gavnlige for kroppen og har en foryngende virkning.

Kaffe modvirker stress

Forskere på universitetet i Seoul fandt ud af, at alene duften af kaffe kan have en gavnlig effekt på vores stressniveau. De testede på rotter, som efter at blive udsat for duften af kaffe faktisk slappede mere af. Forskerne fandt herudaf, at visse proteiner i hjernen, som bliver forbundet med stress, faktisk ændrede sig ved duften af kaffe.

Kaffe gør dig lykkelig

Kaffe modvirker ikke kun stress og gør dig yngre. Det gør dig faktisk også lykkeligere. Ifølge forskere ved National Institute of Health har de personer, der drikker fire kopper eller mere om dagen, faktisk 10 procent mindre chance for at blive deprimeret.

Kaffe kan modvirke visse sygdomme

Kaffe kan modvirke flere forskellige sygdomme. Det reducerer f.eks. risikoen for type-2 diabetes. Forskning viser, at de, der drikker en kop mere om dage, har mindre risiko end de, der drikker en kop mindre. Derudover kan 3-4 kopper om dagen også hjælpe med at reducere risikoen for tilstoppede arterier og dermed mange hjertesygdomme. Kaffe kan også modvirke huller i tænderne, dog kun hvis der er tale om ren sort kaffe.  

Der er altså mange gode grunde til at drikke kaffe, så længe du ikke drikker alt for meget. Overdreven kaffeindtag kan nemlig føre til bl.a. dårlig søvn, mavepine, hjertebanken og nervøsitet. Det er altså ikke farligt for dig at drikke et par kopper om dagen – faktisk tværtimod.

Hvis du er lige så glad for kaffe som os, så bør du helt sikkert tage et kig her: https://haveacoffee.dk/. De har et stort udvalg af lækre kaffevarianter, kaffemaskiner, kaffebryggere og meget andet tilbehør, så du kan lave den bedste kaffe derhjemme.