3 tips til den ideelle kontorindretning

0
853

Kontorindretning har stor betydning – uanset om der er tale om et lille eller et såkaldt storrumskontor. Kontoret er nemlig et sted, hvor man bruger mange timer i løbet af en uge, og det er derfor vigtigt, at miljøet afspejler dette. Hvis det ikke gør, kan det nemlig gå ud over medarbejdernes koncentration og produktivitet – og det er noget, der kan ses på bundlinjen. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan indrette et kontor, der indbyder til fordybelse, koncentration og produktivitet.

Investér i kvalitetskontormøbler

Kontormøblerne er de møbler, som medarbejderne skal bruge hver eneste dag. Dårlige møbler kan føre til en masse ubehag og endda problemer med ryg og nakke, og det går naturligvis ud over både koncentration og produktivitet. Det er derfor essentielt, at der bliver investeret i ordentlige kontormøbler til de ansatte for at sikre et højt produktionsniveau i virksomheden. Der er her bl.a. tale om hæve-sænkeborde samt ergonomiske kontorstole, der kan tilpasses den enkeltes behov.

Husk støjreducering

Støj er et alvorligt problem på mange arbejdspladser – og det gør faktisk stor negativ effekt på et ellers godt arbejdsmiljø. Støj er nemlig kendt for at ødelægge koncentrationen og dermed nedsætte produktiviteten, og det kan i værste tilfælde faktisk føre til sundhedsproblemer som f.eks. kronisk hovedpine og i værste tilfælde stress. Det er derfor meget vigtigt – især i storrumskontorer – at sørge for støjreducering med lydabsorbenter som f.eks. akustikvægge, skærmvægge og andre lyddæmpende materialer.

Det kan her også være en rigtig god idé at investere i en telefonboks til kontor, så der er et ekstra lokale, man kan trække sig tilbage i, når man har brug for ro og fred til at arbejde. Det gode ved en telefonboks er at den kan bruges både som ekstra kontor, mødelokale eller hvad man ellers lige har brug for – og så er den ideel til at skabe stilhed på kontoret.

Belysningen er vigtig

Belysningen har stor betydning for vores evne til at koncentrere os og bibeholde energiniveauet. Det er derfor en god idé at sikre, at der er god belysning for alle medarbejderne i kontoret. Her er det ideelt at kombinere lamper med det naturlige lys udenfor, da det hovedsageligt er denne belysning, der giver os energi. Det skal dog også være lys nok i lokalet til at der er den nødvendige belysning, når det er mørkt og gråt udenfor. Den bedste måde er ved at lave zoneinddelt belysning, så den kan slukkes og tændes efter behov – alt efter, hvor meget lys der kommer ind udefra.