Venter du barn, så husk barselsdagpengene

0
430

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Venter du barn her i i det nye år, så er der sikkert mange ting, der flyver gennem dit hoved. Fødsel, barnevogn, udstyr, amning eller flaske, søvn og trøst er bare nogle af de emner, der ligger mange kommende forældre på sinde. Det er uden tvivl det største i verden, der venter jer!

Hvordan er du stillet, når du skal på barsel?

Måske netop derfor er det økonomiske aspekt omkring barselsdagpenge, løn under barsel og indkomst lidt leverpostej at snakke om, når nu hele verden står til at ændre sig. Men det er ikke desto mindre vigtigt at snakke om og få styr på, inden en af jer går på barsel. Der er stor forskel på ansættelsesvilkår og overenskomst, når det kommer til afholdelse af barsel. Nogle er meget mere gunstigt stillet end andre og har måske barsel med løn i helt op til 6 måneder, mens andre må kigge langt efter den arbejdsgiverbetalte barsel. Det kan altså blive en dyr fornøjelse at gå på barsel.

Barselsdagpenge

Hvis du ikke får fuld løn under hele din orlov, så kan du søge barselsdagpenge.  Det gælder også, hvis du er ledig, studerende eller selvstændig. Det kan dog godt være lidt svært at gennemskue reglerne. Så i stedet for at tage i mod gode råd fra venner og veninder, så sæt dig ind i de regler, der gælder lige nøjagtig for din situation. Du kan finde en guide til barselsdagpenge her. Læs den allerede længe, inden du skal på barsel. På den måde kan du med sindsro begynde at fokusere på det mere hyggelige redebyggeri. Når først barnet er kommet, får du nok at lave, så her er det fint, at have skrevet nogle frister og noter ned i en kalender. Det giver dig et overblik over, hvornår du skal gøre noget, fx med hensyn til at oplyse arbejdsgiver om barselorlovens længde.