Udvikling af diverse plæneklippere

0
745
Udvikling af diverse plæneklippere

Hvad angår klimaet og miljøet, er der mange holdninger til, hvad der er rigtigt og forkert. Der er mange holdninger til, hvad man bør gøre som almindelig borger og mange holdninger til, hvad man absolut skal gøre. Så det giver rigtig god mening, at det kan være en anelse svært at navigere rundt i de mange budskaber, der alle proklamerer det ene eller andet – mere eller mindre fornuftige at foretage sig. Er du en af de typer – med al respekt – som lytter til alle gode råd om, hvordan vi bedst muligt kan skåne miljøet og putte mindst mulig belastning på de næste generationer, så har du ganske givet også hørt om, at vi kan eller bør skifte vores respektive motoriserede haveredskaber ud med el- eller hånddrevne redskaber.

Plæneklippere er er formentlig det redskab, som de fleste kommer i tanker om, når man taler om motoriserede haveredskaber. Plæneklippere har nemlig haft en relativ stor udvikling inden for de senere år. Vi kan huske vores bedsteforældre fræse rundt i haven med en såkaldt ”håndskubber”, der nærmest ikke var udstyret med andet end en klinge og hjul. Denne krævede såmænd udelukkende hårdt arbejde, og nogle mener stadig den dag i dag, at græsset bliver pænest, hvis man klipper sig græs med sådan en oldnordisk græsslåmaskine.
Efter denne version kom maskinerne med motor, der ligeledes skulle skubbes rundt på græsplænen med manuel kræft.

Efterfølgende blev modellerne med automatiseret fremgang introduceres på markedet. De var ikke fuldautomatiske, da der fortsat skulle være et menneske til at manøvrere maskinen rundt omkring bede osv.
Herefter kom de plæneklippere, der kørte på el. Flere har ledning siddende i hele tiden, hvor andre kører på batteri.
Slutteligt er der naturligvis også de kendte robotplæneklippere, som sørger for at klippe din græsplæne, når du ikke selv hverken har lyst eller tid til at trave rundt i haven.