Strømpepåtageren – det praktiske hjælpemiddel, der letter din hverdag

0
690

 

En strømpepåtager er en af de praktiske hjælpemidler, som kan lette din hverdag, hvis det kniber med at få bukket dig ned, og tage strømperne på. Tilsvarende findes der masser af andre hjælpemidler, som kan lette din hverdag, når du bliver ældre eller ramt af sygdom eller ulykker i en tidlig alder. Læs med her, og få mere at vide om, hvilke hjælpemidler du kan finde på nettet.

Ved første øjekast kan det være svært at gennemskue, hvad mange af de hjælpemidler skal bruges til, som er udviklet til at hjælpe med hverdagens små og store gøremål. Nogle ligner rene Storm P. maskiner, mens andre er mere indlysende.

En strømpepåtager har mange udformninger

En strømpepåtager er en af de hjælpemidler, som hører til den første kategori. For når du ser den i en webshop eller i virkeligheden hos en, der har brug for den, er det ikke lige til at se, hvordan den virker.

De mest udbredte ligner et par rør, som du kan stikke fødderne ned i. Spænder du strømperne ud over rørene, er det nemt at få dem på. Og rørmodellerne kan også klare aftagningen.

Der findes også andre former for strømpepåtagere. Både modeller som betjenes med nogle lange håndtag, og nogen der virker ved hjælp af et par selelignende trækstropper.

Flere af modellerne gør dig samtidig i stand til noget, som du sikkert aldrig har kunnet. Nemlig at tage begge strømper på samtidig. Ja, prøv selv om du kan!

Endelig findes der særlige stativer til påtagning af kompressionsstrømper. Har du dårligt blodomløb i benene, får du nemlig ofte også problemer med væskeansamlinger i dem. Dem kan kompressionsstrømperne være med til at holde i skak, lige som de reducerer risikoen for, at der opstår blodpropper. Samtidig støtter de dig også en smule, når du går.

Mange andre hjælpemidler

Der findes mange andre forskellige hjælpemidler til folk, som er blevet svækket af alderdom, er blevet ramt af invaliderende sygdomme, eller har været ude for en ulykke.

For eksempel kan du få en masse forskellige gribetænger, som gør det muligt at nå både i højden og ned til gulvet, selv om du ikke har fysisk mulighed for det.

F.eks. kan du få en kombineret gribetang med skohorn. Så kan du nemt få fat i skoene, og lettere få dem på. Det er bare at bruge tangen til at stille skoene frem. Derefter vender du tangen, og bruger den ene side som skohorn.

Eller hvad med en smart knaplukker. Den gør det nemt at få knappet skjorten eller blusen, hvis du har gigtplagede eller opsvulmede fingre, eller har fået reduceret føleevnen i fingrene.

Ikke længere dyre hjælpemidler

I gamle dage var hjælpemidler som strømpepåtagere meget dyre. Derfor kunne du kun få fat i dem, hvis du blev visiteret til dem af kommunen. For med de priser der engang var på den slags, var det nødvendigt med offentligt tilskud eller betaling, for at du kunne få råd.

Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag kan du købe denne slags hjælpemidler online på nettet flere steder. Konkurrencen på det åbne marked har samtidig gjort det billigere at købe dem. Så kan du nemt købe dem, og behøver ikke at blive godkendt til hjælpemidlerne af kommunen.

Så på den måde kan alle få råd til at få en lettere hverdag med hjælpemidler som f.eks. strømpepåtagere.