Opfrisk arbejdsrammerne

0
64

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I dag er det en velkendt tendens at arbejde hjemmefra nogle dage om ugen eller at tage et par uafsluttede arbejdsopgaver med hjem. Det betyder også, at hjemmekontoret skal opfriskes og forbedres, så det minder mere om arbejdspladsens.

En sund og rolig arbejdsdag

Mange ting kan hjælpe med at optimere kontoret, fx en omgang maling, et par friske planter og et pænt gulvtæppe, men kontorets centrum er der, hvor arbejdet foregår: skrivebordet. Det er ekstremt vigtigt, at man sidder behageligt, når man arbejder, fordi en stor del af hverdagen bliver brugt på det. Hæve sænkeborde er en genial løsning på det problem. Hvis man har sådan et, kan man uden meget anstrengelse forbrænde utallige kalorier, hvilket altså ikke sker, når man sidder sammensunken i en kontorstol dagen lang. En kontorstol og et almindeligt skrivebord tilbyder heller ikke megen variation i arbejdsstilling. Et hæve sænkebord, derimod, giver – afhængig af højdeinterval – mulighed for at variere meget. Man skal helst stå op mindst én gang i timen, og for at undgå at belaste kroppen bør man stå med ret ryg og ligevægt på benene, lade være at overstrække knæene, holde mus og tastatur nær kroppen og hvile underarmene på bordpladen.

Vælg efter dine behov

Det vil være en god idé at have rutiner, så man ikke glemmer at udnytte sit hæve sænkebord. Man kan eksempelvis starte hver dag ud med at stå op og aftale endnu et tidspunkt med sig selv, som giver mening ift. arbejdsdagen. Hvis du skal bruge dit hæve sænkebord adskillige timer om dagen, bør du vælge et større bord end ved mindre brug. Det øger bevægelsesfriheden. Hvis pladsen på kontoret er begrænset, er der også udviklet masser af hæve sænkeborde til væggen. Før køb vil endnu et godt tip være at overveje, om et venstrevendt eller højrevendt bord vil passe dit kontor bedst, og hvilken farve der matcher kontorets stemning.