Oktoberfester hitter i Danmark

0
1367
Unrecognizable man in traditional bavarian clothes holding mug of beer. Oktoberfest.

Antallet af danske tyrolerfester er eksploderet på få år. Så snart vi rammer september, begynder annoncer i diverse lokale dagblade at dukke op og reklamere for årets bedste Oktoberfest. Oktoberfest er oprindeligt en stor tysk folkefest, som første gang så dagens lys i 1810 i München. Den originale Oktoberfest eksisterer endnu og besøges årligt af flere end 6 millioner mennesker i løbet af de 3 uger, den varer.

Hvad består en oktoberfest af?

Øl er den vigtigste ingrediens i en oktoberfest. Øl i store krus eller kander, og det skal indtages i rigelige mængder. Øllet skal helst serveres af barmfagre kvinder i Tyrolerkostume. Musikken skal selvfølgelig give den rette Bierfest stemning i form tyrolermusik – gerne med levende musikere, men en playliste kan nu også gå. Til at suge lidt af den store mængde øl, indtages saltkringler – brezel – på tysk.

Oktoberfester er populære i Danmark

Efter tysk forbillede er der dukket masser af oktoberfester op i Danmark. Det er virkelig mere populært end nogensinde før at iføre sig lederhosen, tyrolerhat og fadølsbrandert. Efteråret byder således på rig mulighed for at få luftet både tyrolertøjet, Heidi-kjolen og den grønne filthat såvel som den indre schlagerelskende, sydtyske fadølsbællende festabe.

Skab din egen oktoberfest

Nogle oktoberfester er officielle med entré, betalende ølgæster og kontantoverskud. Andre er privatfester, hvor det er en lille sluttet samling af venner og familie, der giver den gas på tysk manér. Disse fester er selvfølgelig en oktoberfest i meget mindre skala, men hovedbestandelen er det samme som den ægte vare i München.

Vil du også gerne holde din egen oktoberfest, og har du allerede styr på øl, musik og saltkringler? Så kan du give festen prikken over i’et ved at løft tyrolerstemningen godt på vej med diverse bordpynt, guirlander, flag og meget mere. Se alle de sjove muligheder for at gejle din oktoberfest op lige her.