LED spots til loft – det nye indenfor belysning

0
478

Med LED spots til loft får du yderst holdbare armaturer, der desuden er nemme at montere. De findes i et hav af forskellige former og størrelser, så du er sikker på at finde lige det LED spot, der passer til din indretning, hvad end det er i køkkenet, stuen, kontoret eller på badeværelset. Når du leder efter indbygningsspots, er det vigtigt at gøre op med dig selv hvorvidt du ønsker runde eller firkantede LED spots til loftet.

Installationen af indbygningsspots til loft

Med den førnævnte nemme installationsproces for LED spots til loft, kommer her en hurtig gennemgang af samme.

  • Først skal der bores huller i loftet til indbygningsspots, hvis du ønsker halogenspots. Andre LED alternativer har ikke behov for dette step, og gøres nemmere endnu!

  • Dernæst skal strømmen slukkes, og sikringen eventuelt skrues ud.

  • Så placeres LED indbygningsspottet i fatningen og spændingsfjerene skrues opad.

  • Slutteligt skal indbygningsarmaturet skubbes ind i det borede hul, og så er der bare tilbage at tænde for strømmen!

Kan man skifte pæren i en indbygningsspot?

Ofte når man hører ordet LED, vil man tænke på bittesmå lamper, hvor der ikke er så meget at gøre, hvis lyset pludselig går ud. For LED indbygningsspots er det dog ikke tilfældet, eftersom de normalt har en GU10 sokkel hvor LED-pæren sidder i. Dermed kan man skifte pæren hvis den dør. Det handler blot om at skifte, næsten som man ville med en normal pære.

Hvorfor vælge LED spots til loftet?

Foruden at indbygningsspots er yderst holdbare og nemme at montere, så er de utroligt energieffektive. I gennemsnit kommer du til at spare 70% energi, i forhold til konventionel belysning, ved at skifte til LED spots. Du kan desuden få indbygningsspots der er dæmpbare, så du kan spare endnu mere energi, fordi lyset ikke kontinuerligt vil brænde ved 100% lysstyrke.