Guide: Vælg den rigtige efterskole

0
149

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Skal dit barn på efterskole, men ved du endnu ikke, hvilken efterskole, det skal være? Vi har her samlet nogle tips til dig, der er på efterskolejagt, så du sammen med dit barn kan vælge den rigtige efterskole.

Hvad er formålet?

Mange unge vil gerne på efterskole for at komme lidt væk hjemmefra, opleve noget nyt og skabe minder for livet. Der er dog andre ting, man lige skal overveje, når man vælger efterskole.

Hvis fagligheden skal styrkes i løbet af skoleåret, kan det f.eks. være en god idé at vælge en god boglig efterskole med gode undervisere og læringsforløb. Det er noget, der kan gøre underværker for barnets videre rejse i uddannelsesforløbet.

Hvis dit barn har en bestemt interesse, som han eller hun gerne vil dyrke og bruge mere tid på, så kan det være en god idé at kigge på de forskellige efterskolers fokusområder. Der findes efterskoler med fokus på bl.a. musik, teater, sport og endda e-sport, så det er bare med at finde en efterskole, der passer til dit barns interesser.

Brug tilbuddet om åbent hus

Efterskoler tilbyder ofte åbent hus-arrangementer eller besøgsdage, hvor du og dit barn kan komme forbi og få et indtryk af efterskolen og alle dens tilbud. De består ofte af personlige rundvisninger af nuværende elever, hvor du kan spørge om alt muligt. Du kan måske endda få en personlig samtale med en lærer eller forstanderen, hvor du kan stille de nødvendige spørgsmål. Det er den bedste måde at finde ud af, om efterskolen er noget for dit barn.

Start i god tid

Hvis du gerne vil være sikker på, at der er ledige pladser på efterskolerne, er det en god idé at begynde research og besøg på efterskoler i god tid. Nogle efterskoler kan nemlig hurtigt være booket og have ventelister – og så er det ikke længere dig og dit barn, der bestemmer, om dit barn kommer ind på skolen. Husk derfor at tage snakken med dit barn og undersøg de mange muligheder i god tid.