Giv soveværelset en makeover

0
435

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Synes du, at soveværelset trænger til at få en makeover? Ofte kan få ændringer i en bolig være med til at ændre hele indtrykket. Soveværelset er et essentielt sted at begynde, da du med få ændringer kan få soveværelset til at se helt anderledes ud og i en anden stil, hvis du er træt af den gamle stil. Det gælder derfor om at finde kreativiteten frem, tænke ud af boksen og komme i gang med en soveværelsesforandring.

 

Ud med gamle

Ofte har mange mennesker en tendens til at have ting stående, som de har haft i mange år, selvom de ikke nødvendigvis længere holder af dem. Skift det gamle ud med noget nyt. Det kunne f.eks. være en ældre stol. Hvis du ikke nænner at smide stolen ud, kan du give den nyt liv ved at male den. Ligeledes kan du male væggene, hvis du er træt af vægfarven. Undgå at skulle lave soveværelset om flere gange: lav det hele på en gang, du skal kaste dig ud i nye projekter og prøve de forskellige tingene af. Ellers bliver du ikke klogere på, hvilket stil som du gerne vil have, og du kan risikere at sidde fast i det gamle, som du gerne vil væk fra. Husk på den lille forandring er med til at ændre hele indtrykket, så du behøver ikke at skifte alt i soveværelset. Du kan eventuelt beholde skabe osv., hvis du ikke synes, at det er nødvendigt at skifte dem ud.

 

Detaljer og liv

Hvis du har et inderligt ønske om, at du gerne vil skabe en helt anden stemning, når du træder ind i soveværelset, kræver det detaljer. Husk altid detaljerne, da de er vejen frem til en ny stil, hvilket er lig med en forandring. De små detaljer kan være, du rykker rundt på sengen, så det kommer til at stå ved tapet som passer til de sengerammer, som du har været ude og kigge på. Du kan eventuelt give en enkelt væg liv ved at vælge et flot mønstret tapet, som passer til resten af rummet. Udover det er sengerammer med til at indramme sengen, og er med til at danne rammerne for et fint møbel. Til sengen kan du købe nyt sengetøj og puder, som passer ind til den nye stil i soveværelset. Det handler om at alting skal spille i harmoni, og detaljerne kan komme fra din egen personligejendele, hvilket bl.a. kan være familiebilleder, malerier eller plakater, som har en betydning for dig. Du skal give rummet liv, hvilket du kan gøre på mange måder. En af de helt oplagte er, at du tænder stearinlys, som skaber en hyggelig atmosfære. Her kan du få lov til at lægge dig i sengen med din yndlingsserie og koble fra. Ligeledes er planter med til at virke beroligende, så gå på jagt efter fine planter sammen med krukker.