Farve og tekstur i hjemmet – Prøv orientalske tæpper på væggene

0
894

Boligindretning er i en stor udvikling for tiden, og der er mange mindre og sjove trends at følge med i. En af de mest interessant er inddragelsen af taktile elementer, altså ting der har en særlig følelse og viser sin materialitet helt særligt. Ud med det hårde, ind med det bløde.

En måde du kan hoppe med på denne trend, er med tæpper, men skal det virkelig batte bør du kaste dig ud i orientalske tæpper på væggene. Dette kan virke som en lidt vild ting at kaste sig ud i, men der er faktisk mange gode fordele ved at gøre det.

Gammelt og nyt

Mange vil måske tænke på orientalske tæpper på væggene, og tænke man så bør køre orientalsk stil i hele boligen. Sådan forholder det sig dog ikke. En af de bedste måder at bruge orientalske tæpper på, er ved at matche dem med noget moderne.

Moderne, rene linjer i møblementet passer supergodt sammen med orientalske tæpper. De farverige mønstre og den varme, taktile kvalitet står som en virkelig god kontrast til moderne møbler og indretning. En kombination du bare skal kaste dig ud i.

Brug de hvide vægge

En udfordring med at have kunst på væggene, herunder orientalske tæpper, er at de hurtigt kan komme lidt i modstand med forskellige farver. Vil du komme udenom dette problem, bør du virkelig primært opsætte de farverige, orientalske tæpper på helt hvide vægge.

På denne måde bliver de hvide vægge en slags blankt kanvas du kan opsætte tæpperne på. Dette gør det også lettere hvis du skal opsætte flere tæpper, da du på sin vis kan se på dem som individuelle kunstværker der ikke behøver matche hinanden nødvendigvis.

En farverig hverdag

Du skal dog ikke holde dig tilbage med farverne. En af de helt store fordele ved orientalske tæpper er hvor let og elegant de bidrager med farver til boligen. Farverne er flotte, men stadigvæk naturlige og ikke for meget.

Skal du have mest muligt ud af farverne, bør du dog tænke det hele lidt igennem. En stor fordel med tæpper, også på væggene, er deres evne til at binde et helt rum sammen. Sørg derfor at der er elementer der matcher tæppets farver. Billeder på væggene, vaser eller andre mindre elementer kan let inddrages for at give en større følelse af sammenhæng.

Mix og match mønstre

Mønstrene er også en af de ting tæpper virkelig bidrager med. Her skal du heller ikke holde dig tilbage. Mønstre kan give ekstremt meget til boligen og bryder med de lige og rene linjer der ofte er at finde i de danske boliger.

Du kan også sagtens matche forskellige mønstre med hinanden. Hvis du har nogle klare, gennemgående farver, og disse også går igen i resten af indretningen, kan du i realiteten mixe alle mulige mønstre på en gang. Kun fantasien sætter grænser her.

Brug højden

På en væg kan det virke lidt mærkeligt at vælge et større orientalsk tæppe, men dette kan være en ret god ting at vælge. Hvis du har lidt god plads, og særligt hvis du har lidt god loftshøjde, er det bare med at udnytte pladsen og lade tæppet fylde væggen godt ud.

Lader du tæppet gå højt op, vil du understrege højden af værelset og få det til at virke stort og luftigt. Lad dog ikke tæppet gå helt op til under loftet. Der skal som minimum være en 5 – 10 cm plads ovenfor, ellers vil det ikke fungere.