Digitalisering giver mere plads

0
1249

Om man vil det eller ej, så kommer man ikke udenom, at mere og mere bliver digitalt i vores dagligdag. Vores kommunikation er blevet digital, vores bankforretninger er blevet digitale og især vores underholdning er blevet digital og online. Flow TV er stadig stort, og der ses millioner af timers helt almindeligt TV hver uge. Det er dog noget der er faldende, hvor mængden af streaming er voldsomt stigende.

DR TV, Netflix, HBO, Viaplay, TV2 Play, C More play, Amazon Prime – mængden af streamingtjenester står i kø for at underholde os. De tilbyder film, serier, dokumentarer, døgnet rundt, når vi vil ha det og hvor vi vil ha det. Det er efterhånden langt sværere at finde en husstand der ikke har en streamingtjenesten, end det er at finde en der har.

Vores hjem er med andre ord i den grad blevet digitale, og internettet står bag det hele. Alt kører efterhånden online, når det kommer til den underholdning vi har i huset. Dette kan man også se på indretningen.

Farvel til film og bogreolerne

En anden ting der i den grad også er blevet digitaliseret, er vores bøger. Tidligere var bogreoler nærmest lige så almindeligt et syn i et hjem, som et hvilket som helst andet møbel. Idag er der lidt længere mellem dem. Der findes stadig ikke mange hjem, hvor man ikke kan finde bøger, men man har dem ikke længere stående fremme på samme måde.

Der er rigtig mange, der er gået over til at have deres bøger digitalt, og enten hører lydbøger eller læser e-bøger i stedet for at investere i de fysiske og trykte eksemplarer. Man kan have uendelig mange e-bøger liggende på en iPad, og den fylder unægteligt lidt mindre end en bogreol med 500 bøger.

Det samme er tilfældet med vores dvd og bluray film. De står ikke længere fremme til skue. Hvis vi overhovedet har dem, så ligger de ofte i skuffer og skabe, da det hele ligger online.

Man kan se at digitaliseringen har givet os mere plads i vores boliger.