5 gode fifs til at få et stilet, nyt vitrineskab

0
193

Vitrineskabe har ikke altid været den mest in skabstype på markedet, men efter noget tid ude af rampelyset, er de flotte glasskabe kommet tilbage i stor stil. Fra at være farmors foretrukne porcelænsopbevaring er mulighederne i dag så uendeligt mange flere.

Vil du gerne med på denne bølge, men ved du ikke helt hvordan, eller trænger du måske bare til lidt vitrine-inspiration, så følg med her, når vi giver dig inspiration og gode råd i vores 5 gode fifs til at få et stylet, nyt vitrineskab.

Udstillingsmontre møder skabsplads

Første gode fif handler om hvad du kan putte i dit vitrineskab. En af de helt store grunde til vitrineskabets comeback er nemlig, at folk har fået øjnene op for, at det ikke kun er porcelæn og det fine service der hører til i vitrineskabe.

Vil du bruge skabet til dette er du selvfølgelig velkommen til det. Det vil absolut give et klassisk look som mange vil synes om. Mulighederne er der dog for en masse andet, og kun fantasien sætter grænserne.

Tænk dog gerne lidt i ”udstillinger”. Vitrineskabe skal indeholde det du gerne vil vise frem. Dette betyder ikke nødvendigvis kunst eller samlerobjekter, men hvad du putter i skabet bør se godt ud – ellers kan du jo ligeså godt købe et almindeligt skab.

Kombiner hvad du putter i skabet

Vitrineskabe kan også med fordel bruges på flere måder på en gang. Måske du gerne vil have det pæne porcelæn deri uden at det bliver alt for farmoragtigt. En god måde at gøre dette på, vil lige præcis være at kombinere porcelænet med andre ting, for eksempel pæne souvenirs fra en god ferie.

Vælger du en form for kombinationsmodel er det dog vigtigt at du enten holder tingene helt adskilt eller blander godt igennem. Hvis du bare har porcelæn i bunden og souvenirs i toppen risikerer du det bliver lidt kedeligt. Hav hellere lidt af hvert på hver hylde.

Find din stilart

En anden grund til at vitrineskabe har fået et comeback er, at de i dag kommer i så mange forskellige stilarter. De klassiske vitrineskabe i træ og lignende er her stadigvæk, men du kan også vælge mellem så mange andre.

En af de helt store stilarter, er vitrineskabe med mere industrielle look. Et let upoleret metal-look vitrineskab kombineret med de fine glaslåger ser supergodt ud i sig selv, men passer også bare godt ind i de fleste stuer, også selvom du måske ikke kører med et synderlig industrielt look i hjemmet.

Vælg et farveskema for vitrineskabet

Når nu et vitrineskab er så åbent er risikoen selvfølgelig for, at det hurtigt kan se rodet ud inde i skabet. Dette må du for alt i verden undgå, men heldigvis er der måder at gøre dette. Første ting er, som allerede nævnt, at du skal have ting i dit vitrineskab der er værd at vise frem.

En anden ting er at sikre at farverne i dit skab matcher. Der er flere grader af hvor meget du kan gøre dette. Du kan for eksempel køre med helt klare farveskemaer enten i hele skabet, altså kun have røde ting, eller køre forskellige farver per hylde.

En lidt mindre krævende løsning er dog bare at arbejde ud fra et farveskema. Dette vil sige at du udvælger 4-5 farver som du helst skal holde dig indenfor. Vil du have det til at spille bør du også vælge et lidt neutralt vitrineskab. Baris H140 eller H190 vitrineskabe er her et supergodt valg med deres sorte, relativt neutrale metallåger som ramme for dine ting.

Undgå at overfylde dit vitrineskab

Den måske største fejl der fører til et rodet vitrineskab, er at forsøger at putte for meget deri. Der skal altså være luft i skabet så hold igen med alle tingene. Står de helt tæt og ovenpå hinanden bliver det bare ikke pænt.

Skal du have et helt nyt vitrineskab betyder dette, at det nok er smart at gå efter et lidt større skab end du måske havde regnet med. Har du allerede et vitrineskab, bør du virkelig være kritisk når du udvælger hvad du vil have i det – ellers bliver det hurtigt rodet.