Selvledelse bliver mere og mere populært

0
172

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Begrebet selvledelse er blevet meget populært som ledelsesform i den seneste stykke tid – men hvad betyder ’selvledelse’ egentlig? Og hvorfor er det en god ide at implementere dette i sin organisation eller i sit firma?

Læs med her for at få en bedre ide om hvad selvledelse er for noget samt hvorfor det kan være en god ide, at du arbejder på at indføre dette i kulturen på din arbejdsplads. Selvledelse kan bringe mange positive konsekvenser med sig, så længe det bliver indført rigtigt i firmaet.

Hvad er selvledelse?

Selvledelse er en ledelsesform, hvor firmaet eller organisationen giver større frihed til den enkelte medarbejder til at lede sig selv. På den måde viser firmaet eller organisationen meget stor tillid til den enkelte medarbejder, hvilket som regel også resulterer i at medarbejderen gør et meget bedre stykke arbejde.

Der er kommet alt for meget fokus på, at vi skal overvåge og kontrollere vores medarbejdere. Men i virkeligheden virker dette slet ikke efter hensigten. Medarbejderne kan nemlig godt mærke at de bliver overvåget og kontrolleret. De ved at firmaet ikke viser tillid til dem. Det skaber en masse frustration og vrede fra medarbejderen, hvilket kan resultere i, at de gør et meget dårligt stykke arbejde.

Hvordan kan du implementere selvledelse på din arbejdsplads?

Det er svært at gå fra en mere traditionel ledelsesstil til en kultur, der er bygget op på selvledelse. Ofte har man jo ikke selv særlig meget erfaring med hvordan sådan en kultur skal se ud, fordi man selv er vant til at blive ledet på den mere traditionelle måde.

Det kan derfor være en god ide først og fremmest at læse mere omkring begrebet selvledelse inde på forskellige hjemmesider som du kan finde på nettet. læs mere om selvledelse på forskellige guides, som folk har delt på deres blogge og lignende.