Sådan hjælper man bedst unge med angst

0
706

Flere unge bliver hvert år diagnosticeret med angst. Når man står overfor for sådan et ungt menneske, kan det være svært at vide, hvordan man hjælper bedst.

Hvis man selv er en af dem, der døjer med angst, kan det til tider være svært at tale om.

Der er ikke mange, som forstår det. Heldigvis findes der professionelle, som kan hjælpe, når man har brug for det.

Tal med en ven

Her er det vigtigste, at man tør tale med en, man er fortrolig med. Det kan være en forælder, en god ven, et familiemedlem eller anden tilknytning. At åbne op over for andre er det første skridt mod at få det bedre.

Hvis man har en pårørende, som udviser symptomer på angst, skal man reagere. Det kan eskalere, hvis det bare får frie tøjler.

Det vil man selvfølgelig helst undgå både som pårørende, men også hvis det en selv, det drejer sig om.

Angst er meget udbredt

Hvis man selv har angst, så er det vigtigt også at pointere, at man ikke er alene. På et år vil 350.000 til 400.000 danskere opleve symptomer på angst. Hvis man har udviklet det, er man derfor langtfra alene med sygdommen.

Selvom mange danskere lider af angst, så skal man søge hjælp alligevel. Det er ikke noget, som går væk af sig selv. Det er derfor bedst at gå til en professionel, hvis man lider af angst.

Af alle dem som får hjælp i psykiatrien, er det cirka 18%, som bliver behandlet for angst. Der er rig mulighed for at få den hjælp, man har brug for.

Man er heller ikke et særtilfælde, hvis man har udviklet angst, fordi så mange danskere lider af sygdommen.

Få hjælp i tide

Angst er en udbredt lidelse i landet. Det er dog muligt at få hjælp til dette. Der har i mange år været et tabu med at gå til psykolog og psykiatere, men dette ser heldigvis ud til at vende med tiden.

Angst kan i de fleste tilfælde godt helbredes med tid. Læs mere om angstbehandling gennem psykoterapi her, så kan du måske hjælpe din næste eller dig selv.

Der er langt mindre stigma i at indrømme, dels over for sig selv og for andre, at man har en psykisk lidelse.

Når man ved noget mere om den psykiske lidelse, så skræmmer det forhåbentlig noget mindre end det gjorde før.