På tide at male huset om?

0
870

At skulle vælge en ny farve til dit hus – både indvendigt og udvendigt kan være både en sjov og spændende beslutning at skulle tage. Men det kan samtidig også være en rigtig svær beslutning at skulle tage for de fleste. Ofte vælger man blot den samme farve, som ens hus allerede har. Her får du nogle tips og ideer, hvis dit hus i stedet trænger til et pust ny energi med en ny farve. Du kan læse mere om maling og finde en malermester i Holte her, hvis du ikke føler dig tryg i at begive dig ud i malingsprojektet selv.

Sådan vælger du den rigtige maling

Det anbefales, at man fortsætter med at male sit hus i det samme produkt af maling, som huset allerede er malet med. Maling kommer dog i mange forskellige typer og mærker. Derfor kan det være svært at vurdere, hvilken maling facaden af dit hus allerede er malet med. Du kan tage et lille stykke af din husfacade med til din malermester, så de kan hjælpe dig med at finde det specifikke produkt. Hvis dit hus ikke allerede er malet, er der rigtig mange forskellige typer af facademaling, du kan vælge imellem. Dog anbefales det, at du først maler dit hus med noget forbehandling, så du kan få det bedste slutresultat. Dertil anbefales det også, at du maler en lille del af dit hus på hver side, så du kan se farven og produktet i forskellig lys og tidspunkt på dagen. Måske ser en farve skøn ud i morgensolen, mens en anden ser skøn ud i aftensolen. Eller måske er det ene mærke af maling bedre til lysindfaldet og det område, du bor i. Eksperimenter og find det perfekte produkt til dig.

Sådan vælger du den rigtige farve

Det kan være en rigtig svær beslutning, om man gerne vil beholde sit hus i den nuværende farve, eller om man skal vælge en ny og spændende farve. Begge dele har både sine fordele og ulemper. Hvis du vælger den samme farve, som dit hus allerede har, er det ofte den nemme og trygge beslutning at tage for mange. Dog er det ikke hver dag, man skal male sit hus på ny, så man går måske glip af en god mulighed for noget nyt på sin husfacade. Dog vil du med den samme farve helt sikkert få et sikkert fundament til dit hus og områdets kulturarv. Hvis man vælger at male sit hus i en ny farve, er der dog en del flere beslutninger, som skal tages: hvilken farve, hvilken nuance, passer farven til omgivelserne, naboerne og så videre. Dog vil du helt sikkert blive ekstra glad for forandringen, og at du har været så stor en del af beslutningen. Måske har du set et hus i nærheden, som ligner dit? Prøv at høre ejerne ad om farvenavnet eller farvekoden på deres hus. Du får så nemt ny viden om din drømmefarve, og ejerne af huset bliver helt sikkert glade for din henvendelse og af deres valg af farve.