I røg og damp for Danmark

0
300

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tilbage i 50’erne var det mere end halvdelen af den danske befolkning der dagligt røg, og gennem de sidste mange årtier har tallet været en lille smule stigende, men inden for de sidste par år, er det gået væsentligt stærkere med at få danskerne til at kvittere smøgerne. Oplysningskampagner almindelig fornuft og ikke mindst diverse forbud har vist sig at have deres effekt. Således er tallet af rygere nu nede på omkring 20%, mens der er endnu færre der ryger dagligt. Antallet af storrygere (der ryger mere end 15 cigaretter dagligt) er nede på omkring 5% Samtidig vil langt over halvdelen af alle rygere gerne stoppe med at ryge.

Blandt de mange der gerne vil stoppe med at ryge, er der mange der vælger at begynde at bruge e-cigaretter i stedet for de traditionelle cigaretter. Cigaretter er skadelige, det ved mere eller mindre alle, der har en lille smule viden og fornuft. Hvor skadelige e-cigaretter er, er der ikke lavet lige så fyldestgørende undersøgelser om, som der er omkring almindelige cigaretter. E-cigaretter indeholder dog eksempelvis ikke tjære og en langt fra andre af de tilsætningsstoffer, som almindelige tobakscigaretter indeholder.

En af de ting som mange foragter ved rygning, er at man kommer til at lugte at røgen, hvilket det er de færreste der finder charmernede og lækkert. Denne gene slipper man i langt højere grad for, hvis man damper, da lugten herfra ikke sætter sig i tøjet på samme måde. Hvilket uden tvivl også er medvirkende til at det er blevet en tendens, at man skifter  tobakscigaretter ud med e-cigaretter.

Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange der rent faktisk damper, da der er svært at følge med i salget, da en stor del af salget af e-cigaretter og væske foregår online. Det menes at omkring et par hunderede tusinde danskere bruger e-cigaretter i større eller mindre grad.

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here