Flere og flere får tyverialarmer i hjemmet

0
1821
Alarm

Selvom antallet af indbrud i Danmark er faldende, installerer flere og flere danskere en tyverialarm i hjemmet. Det kan da også hurtigt vise sig at være en god idé, for der sker indbrud hver eneste dag, og Danmark er et af de lande, der er hårdest ramt.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd skyldes det, at opklaringsprocenten er meget lav i Danmark, og at vores parcelhuse med høje hække er et tag selv-bord.

Tyverialarmer virker på to niveauer

Tyverialarmer har aldrig rigtig vundet indpas i Danmark, men det ser ud til, at det kan være på vej. Mange er ikke helt overbeviste om, at alarmen rent faktisk kan stoppe en tyv, og de har da heller ikke altid været lige gode. De bliver dog bedre og bedre, og man kan efterhånden få nogle ret gode alarmsystemer.

Samtidig har alarmer en bevist præventiv effekt, fordi tyvene ofte går uden om huse med alarm. Derfor kan det betale sig at gøre opmærksom på, at huset er sikret, så du undgår, at de forsøger at bryde ind i første omgang.

Husk den mekaniske sikring

Selvom en alarm kan være en god investering, skal du stadig have styr på en mekaniske sikring i hjemmet. Tilkald din lokale låsesmed og få en gennemgang af, hvor du kan optimere sikkerheden. I de fleste danske huse kan det for eksempel betale sig at få en ekstra lås på hoveddøren og sikre vinduerne bedre. Den bedste sikring er nemlig ikke den, der tilkalder hjælp, men den, der holder tyvene ude.

Har du både en tyverialarm og en god, mekanisk sikring af huset, er du mere sikker end de fleste. Husk på, at det er de færreste danskere, der oplever mere end ét eller to indbrud i deres liv, så hvis du kan stoppe bare ét, har du gjort dig selv en rigtig stor tjeneste

Man må sige, at dette er en af de rigtig positive tendenser!