Få dig en boligadvokat

0
222

Hvis man skal sælge eller købe bolig, er det godt med nogle mennesker, som kan rådgive om forskellige ting. Der er det rent praktiske, og så er der det juridiske. Nogle benytter sig af ejendomsmægleren, da han eller hun alligevel er der, men der kan være stor forskel på den rådgivning, man modtager her, så derfor bruger nogle en advokat til boligkøb.

Køb af fast ejendom

Som potentiel køber af fast ejendom, kan man især have gavn af en boligadvokat. Der, hvor en boligadvokat kan gøre en kæmpe forskel for køber, er, at han eller hun vil kunne rådgive dig, da han eller hun varetager dine interesser og udelukkende dine. En ejendomsmægler derimod vil først og fremmest være interesseret i at skabe et salg. Der er ingen ejendomsmæglere, som ønsker boliger med lange liggetider i deres forretning, så alle boliger skal videre til nye ejere. Der vil en boligadvokat have lettere ved at stoppe en handel, når det er i hans eller hendes klients bedste interesse, også selvom dette sker i 11. time, og der er gået en masse forhandling forud, som nu blot er spildt. Det vigtigste er stadig, at boligen er den rette for køber. Et flertal af boligkøbere har sikkert prøvet at blive presset af en ejendomsmægler og hans eller hendes agenda. Som boligkøber kan man nemt blive påvirket af en dygtig ejendomsmægler og føle sig tvunget til at træffe hurtige og nogle gange uovervejede beslutninger. Her bliver det nemmere, hvis man har en advokat i ryggen. En boligadvokat kan gå papirerne igennem og finde de eventuelle fejl, som ellers kan ende med at koste en dyrt, når først man har underskrevet kontrakten.

Spar det dyre salær

Står man og skal have solgt sin bolig, kan man ligeledes bruge en god boligadvokat. Der er efterhånden flere boligejere, som vælger at sælge deres hjem uden at have en ejendomsmægler tilknyttet. Her får man brug for en advokat til at klare det juridiske papirarbejde, men på den måde kan man spare det, ofte høje, salær, der går til ejendomsmægleren i forbindelse med et salg. I stedet for benytter mange sig af de sociale medier til at få solgt boligen. Her går folk alligevel ind og kigger med, og disse er således med til at skabe opmærksomhed omkring et boligsalg. Man kan naturligvis også henvende sig hos et trykkeri, der kan lave et reklameskilt til vinduet, som man så kan bruge som fysisk reklamesøjle.