Bor du i et område med meget larm?

0
659

Det kan føles helt forfærdeligt, hvis man bor i et område med rigtig meget larm. Hvis der er meget larm i hverdagen, så kan det være svært at opholde sig i boligen. I så fald kan man nemlig ikke rigtig koncentrere sig og det kan være svært at få lavet sit arbejde eller studere til skolen næste dag. Det kan også være rigtig svært at falde i søvn om aftenen.

I denne artikel vil vi give nogle gode råd til dig, som bor i et meget larmende område. Læs med her hvis det har interesse og er relevant for din situation.

Brug musik som skjold

Nogle mennesker har succes med at benytte musik som en form for skjold, der kan holde lyden ude. Du kan for eksempel kigge på en musik pude. En inmu RELAX musikpude dæmper uro og for mange mennesker kan det være nemmere for dem at falde i søvn om aftenen, når de ligger på sådan en pude. Måske det også kan være en mulighed for dig? Det er i hvert fald et forsøg værd!

Nogle mennesker kan også lide blot at ligge med høretelefoner i om aftenen, når de prøver på at falde i søvn. Dette virker fint nok for mange mennesker. Med nogle mennesker vågner også op midt om natten fordi deres ører gør ondt af at have høretelefoner i flere timer ad gangen.

Har du mulighed for at klage?

Hvis det for eksempel er dine naboer der larmer rigtig meget, så har du muligvis mulighed for at klage over dette. Du kan først og fremmest prøve at snakke med dine naboer og høre, hvorvidt de har mulighed for at dæmpe sig. Nogle naboer vil gerne være åbne for dette, fordi de egentlig ikke vidste, at de larmede så meget som de gjorde.

Hvis du ikke har mulighed for at snakke med personen, der larmer så meget, så er det på tide at ty til lidt kraftigere midler. Du kan for eksempel prøve at tage en snak med udlejeren, hvis det er et lejlighedskompleks eller lignende du bor i. En vicevært kan også bruges, hvis der er rigtig meget larm i opgangen i din lejlighed for eksempel. Ofte er der nogle specifikke regler om, hvor meget der må larmes og hvornår, hvis man bor til udlejning.

I sidste ende kan det også være nødvendigt at kontakte politiet, hvis det er et rigtig slemt problem. Der er regler om, hvor meget der må larmes i det offentlige rum.